Sandra Nensén

Vägen till ett nytt och sundare liv.

Några saker som ni kanske inte visst om mig ;)

Allmänt Permalink0
1. Jag är allergisk mot ALLA pälsdjur inklusive häst och hund ;) Katter kan jag bli dödsjuk av.
när jag va gravid och gick till läkaren (som alla måste göra) så sa hon åt mig att jag ABOLUT inte får ha hunden i sovrummet men det kunde hon drömma om för jag MÅSTE ligga och kramas med min chipp innan jag ska sova <3
 
2. Jag är super rädd för att göra fel.
 
3. Jag har jätte svårt för att be om hjälp (men hjälper jätte gärna andra)
 
4. Vill inte vara till besvär så därför försöker jag göra allt själv.
 
5. Är väldigt rädd för att fråga om saker
 
6. får tårar i ögonen när jag kollar på typ chip moa och Amanda för att jag älskar dom så mycket och är så lycklig över att jag har dom.
 
7. jag är en riktig rutinmänniska och blir det nåt som aviker mycket från mina vanliga dagar tycker jag det blir väldigt jobbigt (börjar bli bättre)
 
8. Blir stressad flera dagar innan jag vet att jag har nåt inpanerat.
 
9. Jag är ALLTID förtidig, om tex nån säger att dom ska va utanför mig en viss tid så kan jag gå ut och ställa mig 5-10 min innan även fast det tar typ 2 sekunder att gå ut ;) Vilket är väldigt jobbigt då jag hatar att vänta haha.
 
10. Jag har blivit skit fjantig när det gäller att va ute om kvällar/nätter speciellt när jag ska gå förbi folk m.m, förr kunde jag gå själv genom tex karlstad mitt i natten utan att bry mig. Men jag tror allt vände efter jag va med om att min bror blev misshandlad inne i stan, sen gör ju inte media det bättre när man läser om alla mord/våldtäckter/rån/misshandel osv.

Dagens ridpass

Allmänt Permalink1
Hade planerat att jag skulle träna lite galopp idag :)
Sagt och gjort, galopperade på volten vilket är första gången jag testar det och i vänster varv funka det super bra :D Men i höge så orka hon inte räta upp sig och fatta fel galopp hela tiden ändå är det det varvet hon har lättast att ta galopp i när man longerar. Men kanske beror lite på mig oxå?
Men är iaf väldigt nöjd över både mig (hör och häpna) och Amanda <3
 
Men till en annan sak som oxå handlar om ridpasset.
Tänkte att jag skulle ha med spö ner, bara när jag tog fram det i stallet så spände hon sig så jag tog spöt och drog längst med henne tills hon blev trygg.
När jag hade det när vi red så va hon väldigt stressad och flög fram när jag peta jätte försiktigt på rumpan för att hon skulle känna att jag inte tänkte slå henne och att det inte gör ont och är farligt.
Viftade även med det mycket för att hon skulle vänja sig och slappna av mer men gick väl så där..
Men till saken, hon har aldrig brytt sig om spö förut vilket gör mig ganska ledssen för då undara man ju lite om det kanske har hänt nåt.. Hade alltid spö när jag red förut då hon kunde va svår att få fram på vissa ställen.
Men la iaf bort spöt efter jag testat trava några varv och då blev hon genast mycket mer avslappnad.
 
Men överlag är jag väldigt nöjd med passet och Amanda är verkligen super fin <3

Chip

Allmänt Permalink0
Jag önskar att jag kunde ge chip en tablett så han lever i all oändlighet eller iaf lika länge som jag ska leva.
Nästa år blir han 7.. Vadå 7 han va ju lixom 1 år nyss?? Det märks att han blir äldre för det är inte samma fart än och det är inte lika kul att leka längre iaf inte med mig ;)
Han blir lite små stel om han rört sig mycket och är en riktig soffpotatis <3
Men visst ska han leva iaf minst 5 år till, det hoppas jag verkligen.
När han försvinner vet jag inte vad jag gör? Han är verkligen världsbäst och min absolut bästa vän.
Att han nån gång inte kommer att ligga här brevid mig går inte ens att tänka på och absolut ingen kan ta hans plats. Kommer aldrig hitta en hund som chip igen. Ett hjärta av guld har han <3
Saknar när han va med mig i stallet och ut i skogen när jag red, det va nog det som var det bästa med det förra stallet att han kunde va med hela tiden!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top